Ganymedes-14

In verband met het in augustus 2014 verschenen nieuwe jaarboek Ganymedes-14 is een trailer vervaardigd, met een rol voor veel van de in het jaarboek gepubliceerden. Ze hebben daaraan bijgedragen tijdens de Terdoopbestelling, die op 20 september 2014 plaatsvond in het centrum van Amsterdam.

De veertiende editie van dit beroemde Ganymedes-jaarboek bewijst dat de Nederlandstalige fantastische literatuur springlevend is. Het was een heidens karwei om uit de vele tientallen inzendingen, die zonder uitzondering van hoge tot zeer hoge kwaliteit waren, deze selectie te maken. Het heeft de samenstellers Paul van Leeuwenkamp en Remco Meisner (met ondersteuning door Jeroen Kuypers) dan ook doorwaakte nachten gekost. Maar uiteindelijk werden twintig auteurs uitgefilterd, op basis van hun kwaliteit en ook met de nadrukkelijke wens om een evenwichtige, uitgebalanceerde bundel tot stand te brengen. In willekeurige volgorde:

Jan J.B. Kuipers, Leo Mesman, Nienke Pool, Killian McNeil, Saskia van Oostenrijk, Frank Roger, Mike Jansen, Michael Blommaert, Robbert Jan Swiers, Paul van Leeuwenkamp, Guido Eekhaut, Remco Meisner, Frank Norbert Rieter, Hester Stasse, Reinold Widemann, Jos Lexmond, Fred Rabouw, Ef Leonard en Jaap Boekestein.

In Ganymedes vindt u de actuele staalkaart van de Nederlandstalige fantastische literatuur en kunst. Bekende auteurs fungeren als aanjager voor nieuw, opkomend talent.

Het boek is te koop bij de Stichting Fantastische Vertellingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *