Zenkluizen

Gedurende onze retraite in het Zenklooster in de Eifel (Duitsland) met de benaming Zenklausen, hebben we de gelegenheid te baat genomen daar enkele interviews te houden. Met hetzelfde materiaal maakte ik, voor de beide zenmeesters die het centrum belangeloos bestieren, dit promotiefilmpje voor Zenklausen. Reclame maken is helemaal niet ‘zen’, maar soms is het toch wel verstandig om dat te doen…

Er is ook een Duitstalige versie van dit filmpje beschikbaar. Maar hieronder staat de Nederlandstalige versie. De grote roergangers, die het lekenklooster hebben gesticht, zijn Adelheid Meutes en Judith Bossert. Ik heb een grenzeloos respect voor wat deze twee vrouwen sinds 1992 voor elkaar kregen, dat moet allesbehalve een sinecure geweest zijn! Harde werkers, altijd vriendelijk en zeer begaan met alles en iedereen in hun omgeving.

Eén antwoord op “Zenkluizen”

  1. We kregen in 2019 het verdrietige bericht dat Adelheid Meutes was overleden. Judith Bossert brengt haar dagen door in een verzorgingshuis. Al met al raakten we wel een beetje bezorgd over het voortbestaan van Zenkluizen. We hopen dat het initiatief met succes voortgezet wordt en we wensen de mensen die daar momenteel hard voor aan het werk zijn veel sterkte en wijsheid toe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *