(28-sep-23)Vandaag kwam de Wepsenman langs. Er vlogen in de afgelopen weken bij onze carport namelijk steeds meer prikbeestjes naarbinnen en naarbuiten. Mooie diertjes, die zeker en vast nijver een kunstig, prachtig nest in elkaar knutselden.

Het is tranentrekkend, maar we vonden het desondanks niet verstandig de situatie te laten voortduren. Het werden er meer en meer en er ontstond een gestage instroom en uitstroom waar zelfs de luchthaven Schiphol een punt aan kon zuigen. Want waar Schiphol zich “inhoudt” en maximaal elke 30 seconden een vliegtuig laat landen dan wel opstijgen, ging het er in de carport veel heftiger aan toe. Duizenden wepsen vlogen in en uit. Een korte start- en landingsbaan droeg aan dat straffe tempo ongetwijfeld een steentje bij.

Dus kwam de Man met de Gifspuit. In een oogverblindend witte outfit. Het is een aardige kerel, ook al is het een vernietiger van mooie nestjes. Ik hoop maar dat bij de hemelpoort (over lange tijd, naar ik u bidden mag) het oordeel niet al te hard zal zijn over die weggenomen, kleine, oranje-zwart geplucheerde zieltjes. Het snijdt mij door de ziel – dat moet ik u wel bekennen…

Categorieën: algemeenblog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *