(5-okt-23)Vaarwel, trouwe kameraad! Je hebt ons vijftien jaar onbaatzuchtig diensten bewezen. We hebben je versierselen natuurlijk verwijderd, alvorens je aan de nieuwe eigenaar te overhandigen. Met pijn in ons hart. Maar tja: diesel, dus zwaar en duur in de wegenbelasting, ook nog een kostbaar in het onderhoud en de verzekeringspremie dekte niks, maar vergde maandelijks een fikse afdracht…!

Dus dan maar afscheid nemen. We hopen dat je nieuwe eigenaar lief voor je is, voor je getunede motorvermogen (als een speer, meneer!), voor je luxe en comfort. We wensen je zonder enige terughoudendheid nog eens minstens vijftien jaar touren er bovenop!

En intussen hebben we alweer een andere Liefde… Een elektrische relatie, nota bene. Maar dan dus zònder wegenbelasting, zònder de kosten van diesel-brandstof (want op te laden met onze eigen zonne-energie), met een gehalveerde verzekeringspremie, die ook nog eens alle eventuele narigheid dekt – en volkomen geschikt om de relatief kleine stukjes af te leggen die we al jarenlang afleggen. Naar Istanboel, Parijs of Barcelona gaan we niet meer autorijden (en waarschijnlijk al evenmin vliegen). Met onze nieuwe vriend toeren we zoemend rond op de korte(re) afstand!

Categorieën: algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *