(10-nov-23)Drukdrukdruk met het in enveloppen steken van het nieuwste, achtenzestigste nummer van Fantastische Vertellingen, gedateerd december 2023.

Dat is best een klus: je pakt een paar van de stapels uit een van de dozen, bestickert een berg enveloppen met de adressen, voegt allerlei briefjes toe – voor de mensen van wie het abonnement dreigt te eindigen, of om degene te bedanken die er iets in heeft gepubliceerd – en nog zo het en ander.

Ik ga dit weekend vragen aan de posterijen om de postzakken ergens in de komende week op te komen halen. Dan krijgen alle belangstellenden het nummer netjes op tijd, al is dat voor de mensen in België nog weleens spannend, want daar iets laten afleveren kost een heleboel geld, en dan nemen ze er, ter compensatie, ook ruim de tijd voor.

Het is weer een dikke pil geworden. Veel meer bladzijden dan eigenlijk de Vooropgezette Bedoeling was. Maar het aanbod, waarbij talloze begaafden ons bestoken, is dan ook zo rijk, dat het moeilijk is om aan inzendingen een plekje te onthouden…

Een mooi samenstelsel van meerdere korte verhalen, boekbesprekingen, essays en tijdschrift-terugblikken (in de afgelopen decennia waren dat er nogal wat, en veelal zeer de moeite waard). De probleemrubriek van Oxana Langbeen is reeds sinds de start één van mijn favorieten, maar eigenlijk voelen al die publicaties op de een of andere manier als “mijn kindjes”. En daarmee bedoel ik dan ook alle illustraties, die door een cohort aan kunstenaars met veel passie tot stand werden gebracht en die van een adembenemende kwaliteit zijn.

Het is een feest om dit viermaal per jaar te doen. Ik hoop dat nog lang vol te kunnen houden!

Categorieën: algemeenblog

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *