(2-sep23) Vandaag vond hier in Nieuw Vennep de langverwachte Fantasticon-IV plaats. Voor de tweede keer in het Wijkgebouw Linquenda.
Het was erg druk en gezellig. Gelukkig maar, want daar doe je het natuurlijk als organisator ook voor.

Het jaarboek Ganymedes-23 werd ten doop gehouden tijdens de Terdoopbestelling. En dit jaar is de Bemoste Beeld-prijs uitgereikt aan niemand minder dan Jos Lexmond: al zijn hele leven lang druk met fantastische literatuur, als schrijver en als initiatiefnemer van Fandata.

De hoofdzaal stond vol tafeltjes, met daarachter kleine uitgevers, kunstenaars en auteurs. Er waren Koffieklets-afspraken van bezoekers met de aanwezige schrijvers en kunstenaars mogelijk, maar door de geringe schaalgrootte kon je natuurlijk deze aanwezige eregasten sowieso eenvoudig tot een gesprekje verleiden – ook zonder daarover op een bepaalde tijd af te hoeven spreken.

In de bijzaal werden lezingen gegeven, zoals bijvoorbeeld het betoog van Paul van Leeuwenkamp op de foto, waar hij onthult hoe je met een kort fantastisch verhaal in het jaarboek Ganymedes zou kunnen komen: hoe wordt er geselecteerd en in welke mate kan je daar op inspelen? Maar ook Roderick Leeuwenhart vertelde het een en ander en Johan Klein Haneveld gebruikte een uurtje tijd om een verzamelbundel met het publiek door te nemen.

We gaan ervoor om opnieuw in 2024 een dergelijke conventie plaats te laten vinden. Als we de kans krijgen, doen we dat op dezelfde lokatie en met dezelfde werkwijze: het liep allemaal als een trein en er is geen onvertogen woord gevallen.

Categorieën: blog

1 reactie

Charles · 8 september 2023 op 20:20

Hoi, Remco,
Dank voor de organisatie hiervoor, voor het vele werk en het enthousiasme. Het was een mooie bijeenkomst, met leuke mensen, mooie activiteiten en een prachtige sfeer. Dat is mede / vooral jouw prestatie – ik heb in ieder geval genoten. Volgend jaar weer lijkt me een fantastisch voornemen.
Greetz, Charles

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *