(27-okt-23) In Silversant te Amstelveen trof een groepje oudgedienden van de HTS-“Amsterdam” mekaar na al die jaren sedert er rond 1983 werd afgestudeerd.

Wat een bont gezelschap was het! We waren al een bijzondere groep, toen we nog samen in de schoolbankjes zaten, maar dat is eigenlijk nooit veranderd… Een aantal van ons was gestopt met werken, soms een eigen variant van een “pre-pensioen”, maar er was ook een groep nog altijd fanatiek aan de slag.

Ik sprak iemand die nog onveranderd gemotiveerd en vol sprankelend enthousiasme diezelfde middag een nieuwe set software in bedrijf had gebracht en die, bij het etentje, de telefoon naast zich had neergelegd: voor het geval er daarmee wat bijzonders zou plaatsgrijpen.

Een andere student-van-destijds was eigenlijk al met pensioen gegaan, maar raakte snel uitgekeken op wat dat opleverde en wat hij daarvoor als wederprestatie moest doen (misschien stofzuigen, een lamp vervangen? – we weten het niet…). Zodat hij uiteindelijk maar weer aan de slag was gegaan. Volgens mij vermaakte ook hij zich prima. Menigeen was het werk intussen langzaamaan aan het “afbouwen”.

We hebben heel wat afgelachen. Er gingen wat bejaarde foto’s rond, waarop deze groep zich vertoonde, maar dan nog als goddelijk jonge en mooie mannen (aan vrouwen werd destijds bij onze opleiding niet gedaan, want die kwamen er niet naartoe – wat we gezamenlijk nog altijd als erg jammer ervoeren…). Intussen zijn de meesten wat rustiger geworden. Niet al teveel echter. Vrijwilligerswerk hoorde ik voorbij komen. Iemand leerde Spaans, gewoon, omdat het kon (niet omdat hij er meteen van alles mee wilde gaan ondernemen). Iemand anders reed het hele land door met volleyballende dochters en vermaakte zich daarmee prima. Ikzelf deelde wat exemplaren van het jongste nummer van Tjonge uit, waar de bejaarde ogen – niet verrassend – wel wat moeite mee bleken te hebben.

Nederlandse les (jawel!)

We besloten om mekaar in 2027 weer te gaan ontmoeten. Met nog wat meer kleinkinderen om over te verhalen en hopelijk niet al teveel nieuwe heupen of knieën.

de klas van 1983
Categorieën: blog

2 reacties

Humphrey Heynen · 29 oktober 2023 op 10:50

Ontzettend leuk geschreven met veel leuke herinneringen. Dank je wel!

    Remco · 29 oktober 2023 op 16:22

    Dank voor je leuke reactie, Humphrey. En: tot ziens in 2027!

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *